Dronning Dorothea Teatret inviterer til 2. audition pĂĄ

Til august 2021 bliver Dronning Dorothea Teatret den første amatørteaterforening herhjemme, som fĂĄr lov at lave en opsætning af “Flashdance”.

Har du en sanger, danser eller mĂĄske begge dele gemt i maven, sĂĄ vil vi rigtig gerne se dig til audition pĂĄ hitmusicalen Flashdance den 3. oktober 2020 i Kolding.

Har du et godt hjerte og lyst til en sommer i det fedeste fællesskab og lysten til at stå på scenen, men mener ikke selv, at du er den store danser eller sanger? SÅ vil vi også rigtig gerne se dig til audition på Flashdance den 3. oktober 2020 i Kolding.

Efter en sommer hvor alt var aflyst pga. af Corona, står vi nu og mangler lidt super dejlige folk til vores i forvejen top lækre cast.
Dette skyldes at nogen af dem, som havde sagt ja, ikke havde mulighed for at deltage i 2021 desværre, men det giver jo DIG chancen for at være med.

Vi mangler følgende:

Hannah:

Hannah er en tidligere balletdanser, som nu er blevet gammel og bruger meget af sin tid på at se dans i fjernsynet. Hun er en spøjs og sjov karakter med en masse fede træk, som der er gode mulighed for at arbejde med og udvikle. Hun er den nærmeste fortrolige til Alex som hele forestillingen handler om og har derfor flere sjove og rørende scener med netop hende.

Da Hannah er oppe i årene, ville det være fedt med en ansøger som ikke er 18 år, men er man 18 år og har mod på at bliver gammel en hel sommer så skal man ikke holde sig tilbage.

Da der er solosang i forbindelse med rollen, kræves det at man kan synge.

Joe:

Joe er formand på stålfabrikken og er fortrolig med Nick som ejer fabrikken. Joe er en lille bi-rolle som også ville skulle være med i flere ensemblescener. Der vil både være mulighed for sang og dans i rollen, men hvis man ikke lige kan det, så er det muligt at løfte rollen alligevel, da der er mulighed for at skære dette fra.

Dansere:

Alle som kan danse eller som har talent for dette, skal helt sikkert komme til audition. Dette er den ultimative danseforestilling og man vil uagtet niveau have mulighed for at blive udfordret og udvikle sig i processen 

Ensemble:

Alle som har lyst til at stå på en scene, men ikke nødvendigvis vil være ham/hende som står og synger eller krænger sin sjæl ud i en stor dramatisk scene. Så er du frisk på at tilbringe en sommer på en scene med skønne mennesker og et helt fantastisk fællesskab, så har du chancen nu.

Stationært kor:

Du elsker at synge og synes det er fedt at synge med andre, men også blive udfordret. Du vil ikke være i fokus, men stadig gerne være en del at det skønne fællesskab som kommer når man synger sammen. Så har du muligheden nu.

Om Forestillingen

Om dagen knokler 18-årige Alex Owens som svejser på det lokale stålværk i Pittsburgh. Om aftenen danser hun på bar for at tjene penge til at kunne forfølge sin drøm om at komme ind på byens prestigefyldte danseskole og blive professionel danser.
Da chefen på stålværket, Nick Hurley, en tilfældig aften får øje på Alex, der danser på scenen i baren, forelsker han sig straks, og et ikke uproblematisk forhold begynder at udspille sig mellem de to.
Nick vil gerne hjælpe Alex med dansedrømmen og skaffer hende en audition på danseskolen. Men Alex er vant til at klare tingene selv, og det er først til sidst det går op for hende, hvad der er vigtigt i livet.

Flashdance handler om en stærk kvinde, der ikke vil underkaste sig en stereotyp mandeverden, og som ønsker at styre sit liv og sin karriere foruden at forfølge sine drømme på sin egen måde. Hun er en mønsterbryder, der vil respekteres på egne præmisser, uden at give køb på sin feminine sensualitet og væremåde.

Musicalen er en sjov og romantisk udviklingshistorie med en kvinde i hovedrollen, hvilket er meget unikt og sjældent i international musicalproduktion. En kvinde der har mod på at gå efter sine drømme og udleve dem i kraft af sin passion; nemlig dansen og musikken. Uden musik, ingen dans.

I forestillingen bliver du revet med af energien og livsglæden fra 80’erne – en tid med pangfarver, vildt hĂĄr, benvarmere og musik pĂĄ kassettebĂĄnd i en walkman.

Filmen Flashdance fik premiere i 1983 og var et hit over hele verden. Der er med andre ord lagt op til en vaskeægte 80’er pop-musical med alle ingredienser til en skøn aften pĂĄ Kolding amfiscene i 2021. 

Prøveperiode:

Prøveforløbet starter op med læseprøve 22. marts 2021
Herefter ligger der øveaftener i kolding mandag til onsdag og enkelte weekender
Man ville ikke nødvendigvis skulle deltage alle 3 dage i hver uge.
Sommerferie afholdes i fra 24. juni til 15. juli begge dage inklusiv
Hent og læs den foreløbige øveplan her.

Spilleperiode:

Premieren ligger torsdag 29. juli 2021 og sidste forestilling er lørdag 15. August.
I spilleperioden er der aftenforestillinger tirsdag til fredag og 2 forestillinger om lørdagen.
Der spilles således ikke søndag og mandag.

Der er mødepligt både under prøver og selvfølgelig til alle forestillinger.

Audition:

Audition bliver afholdt lørdag d. 3. oktober fra kl 9:30 pĂĄ Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 Kolding.

Du skal bruge denne indgang nĂĄr du skal til audition!

Audition vil bestĂĄ af 3 dele nemlig dans, Sang og drama.

DANS – Holdaudition
Vi starter med danseprøven som i alt tager 40 minutter og afsluttes med en opvisning for panelet.
Det anbefales at have noget tøj på som man kan bevæge sig i.
Danseprøven foregår i hold af 7 personer og i modtager den nødvendige undervisning i den første del af de 40 minutter.
Formålet med danseprøven er at se hvordan du bevæger dig, så du skal ikke bekymre dig hvis du ikke er den bedste danser, bare kom, smil og gør dit bedste.

SOLOAUDITION

DRAMA
Du skal forberede en lille monolog pĂĄ max 3 minutter.
Du vælger selv din monolog og du skal forberede dig på at vores instruktør Allan Glue arbejder med den til optagelsesprøven.

SANG
Uanset om du søger en navngiven rolle eller ej skal du medbringe en selvvalgt sang som du synes er den bedste for dig, hvor du virkelig kan vise hvad du kan og som du bare kan brænde igennem med.
Sørg for at vælge en sang som du virkelig kan levere 100% og ikke en for teknisk kompleks.  
Bemærk! – du skal medbringe noder med becifringer pĂĄ for at vores Kapelmester kan akkompagnere din sang.

Der er afsat cirka 10 minutter til sang og drama.

Hvis du gĂĄr til audition pĂĄ en af de 2 roller vi mangler, dans eller ensemble skal du deltage i bĂĄde danseaudition og soloaudition.
Søger du audition som ren danser, ser vi meget gerne at du alligevel prøver at forberede en monolog og en sang, og så tager vi selvfølgelig hensyn til at det er dans som er det primære fokus til audition.
Søger du op som kor alene er det nok at du møder op til solo audition og du skal kun forberede en selvvalgt sang.

Til stede under audition vil være:

Kapelmester Michael Kristensen Instruktør Allan Glue Koreograf Rikke Lillevang
Vocal Coach Sørine Bager Instruktør Assistent Hjalde Groth HolmRepræsentant for Teatret


Det kreative hold

Instruktøren Allan Glue.

Allan Glue – Instruktør

Det er første gang at Allan er på Dronning Dorothea Teatret, men han er en erfaren herre i branchen og har instrueret de sidste 12 år på de fynske musicalscener.
Allan har blandt andet instrueret Sister Act, Footloose, Jekyll and Hyde, Spamalot og Hair, som han vandt hovedprisen for i 2018, ”Bedste forestilling” ved Musical Awards.
Allan har ud over at instruere ogsĂĄ stiftet Musical Awards og sidder i dag som formand for bestyrelsen og er med til at producere selve showet.

Som instruktør arbejder Allan meget med den enkelte og dennes karakter, men det at få hele forestillingen til at hænge sammen og sikre sig at alle er på, så hele scenen lever er i særdeleshed det, som er vigtigt for Allan. Dette er blandt andet noget af det, som er blevet fremhævet flere gange i anmeldelser af forestillinger, Allan har instrueret.
Allan er en seriøs herre, som gĂĄr 100 % op i at levere det bedste produkt som alle kan være stolte af, men det er ogsĂĄ vigtig for ham at det skal være sjovt at lave.

Allan udtaler ”For mig er det vigtig, at alle yder deres bedste og vi kommer helt ud over kanten med en tjekket og professionel produktion. Dette opnås kun, hvis vi har det sjovt mens vi gør det. Det er for mig et af de vigtigste elementer i en produktion at stemningen er god, for det er noget som smitter af på publikum, men også i spillernes præstation”.

Når Allan sætter sig i instruktørstolen, har han disse forventninger til det: ”Jeg er utrolig spændt og ikke mindst stolt over at skulle instruere på Dronning Dorothea Teatret. Men mest af alt ser jeg frem til at møde en masse dygtige mennesker som er klar til at fyre den af og få en sommer sammen med mig, de sent vil glemme.
Så håber jeg selvfølgelig, at der kommer en masse til vores audition, som er klar på at vise hvad de kan og ikke mindst det at skulle løfte Flashdance på amatørscene for første gang i Danmark.

Vocal coach Sørine Bager

Sørine Bager – Vocal Coach

Sørine er 38 år og arbejder til dagligt som sang- og musiklærer. Hun er uddannet sanger fra det jyske musikkonservatorium i Århus og har fungeret som solist i flere forskellige bands lige siden.

Sørine er med i det anerkendte a capella-kor Vocal Line, som har optrĂĄdt over hele verden, har været kor for Rolling Stones pĂĄ Orange Scene og som i august vandt Eurovision for kor 2019.  

Som vocal coach lægger Sørine vægt på tryghed, klang og lækre detaljer både hos solister og i koret.

Hun har selv stĂĄet pĂĄ musicalscenen for ĂĄr tilbage, men har siden 2015 fungeret som vocal coach pĂĄ de fleste af Dronning Dorotheas forestillinger.

”Jeg glæder mig som et lille barn til at skulle løfte Flashdance helt op under skyerne. Jeg ELSKER de gode gamle 80’er musicals og jeg ELSKER at bruge mine somre på amfiscenen – det kan kun blive en kæmpe fest!”

Kapelmester Michael Kristensen

Michael Kristensen – Kapelmester

En erfaren herre indenfor musicalgenren bĂĄde som sanger, musiker, vocalcoach, instruktør og producent. 
Michael er uddannet musicalperformer fra DDSKS – Musicalakademiet i Fredericia, og certificeret Sanger/Sanglærer fra Complete Vocal Institute i København. 
Han har medvirket i flere af Fredericia Teaters store forestillinger og er kapelmester på Musical Awards for 4. år i træk, når showet løber af stablen d. 28. december 2019 på Odense Teater Store Scene.

Det er anden gang Michael medvirker på en Dorothea-produktion. Han var nemlig én af idé-udviklerne på Jubilæumsshowet i slotsgården på Kolding hus i 2018, som han også var Vocal Coach på.

“Dronning Dorothea Teatret tog utroligt godt imod mig sidst, og jeg synes vi havde en dejlig sommer pĂĄ Koldinghus, sĂĄ jeg er henrykt over at fĂĄ chancen for nu at stĂĄ i spidsen for orkestret pĂĄ “Flashdance”. 

For os, fra slut-70’erne, er det et super fedt og smĂĄ-nostalgisk tilbageblik, og jeg kan godt pĂĄ hele orkestrets vegne love, at vi kommer til at give den hele armen for at levere de klassiske hits med den klassiske lyd af 80’er-pop. Glæd jer!”

Koreograf Rikke Lillevang

Rikke Lillevang – Koreograf

Rikke er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2017. Under uddannelsen medvirkede hun i Fredericia Teaters opsætning af ”Shubidua – the Musical” samt Det Ny Teaters opsætning af ”Anything Goes”. Efter endt uddannelse har Rikke blandt andet medvirket i konceptprojektet ”24 Timer Musicals” på Bremen Teater og Fredericia Teater, optrådt som solist i teaterkoncerten ”Time Of My Life” v. Musicaldanmark og været del af ensemblet og orkestret på Folketeatrets opsætning af ”Mød mig på Cassiopeia”. I efteråret 2020 skal hun koreografere og iscenesætte hyldestkoncerten “In the air tonight” v. Musicaldanmark, som skal turnere Danmark rundt. Rikke koreograferede Fjordagerscenens 50-års jubilæumsforestilling, “Spamalot” sidste år og underviser desuden på musicalcamps, danseskoler og til diverse events.

“Jeg er enormt glad for at få lov til at være med på holdet på Dronning Dorotheas opsætning af Flashdance. Det er stærke folk at få lov at samarbejde med, og jeg er sikker på vi får rigtig mange spændende og dejlige timer sammen. Mest af alt ser jeg frem til at møde en masse skønne performere!
Jeg glæder mig så meget til, vi skal danse en masse, have godt med sved på panden og ikke mindst have det hamrende hyggeligt og sjovt!! Jeg er sikker på det bliver en festlig sommer!”

Vi glæder os alle til at se dig til audition