Dronning Dorothea Teatret inviterer til audition pĂĄ

Til august 2020 bliver Dronning Dorothea Teatret den første amatørteaterforening herhjemme, som fĂĄr lov at lave en opsætning af “Flashdance”.

Om Forestillingen

Om dagen knokler 18-årige Alex Owens som svejser på det lokale stålværk i Pittsburgh. Om aftenen danser hun på bar for at tjene penge til at kunne forfølge sin drøm om at komme ind på byens prestigefyldte danseskole og blive professionel danser.
Da chefen på stålværket, Nick Hurley, en tilfældig aften får øje på Alex, der danser på scenen i baren, forelsker han sig straks, og et ikke uproblematisk forhold begynder at udspille sig mellem de to.
Nick vil gerne hjælpe Alex med dansedrømmen og skaffer hende en audition på danseskolen. Men Alex er vant til at klare tingene selv, og det er først til sidst det går op for hende, hvad der er vigtigt i livet.

Flashdance handler om en stærk kvinde, der ikke vil underkaste sig en stereotyp mandeverden, og som ønsker at styre sit liv og sin karriere foruden at forfølge sine drømme på sin egen måde. Hun er en mønsterbryder, der vil respekteres på egne præmisser, uden at give køb på sin feminine sensualitet og væremåde.

Musicalen er en sjov og romantisk udviklingshistorie med en kvinde i hovedrollen, hvilket er meget unikt og sjældent i international musicalproduktion. En kvinde der har mod på at gå efter sine drømme og udleve dem i kraft af sin passion; nemlig dansen og musikken. Uden musik, ingen dans.

I forestillingen bliver du revet med af energien og livsglæden fra 80’erne – en tid med pangfarver, vildt hĂĄr, benvarmere og musik pĂĄ kassettebĂĄnd i en walkman.

Filmen Flashdance fik premiere i 1983 og var et hit over hele verden. Der er med andre ord lagt op til en vaskeægte 80’er pop-musical med alle ingredienser til en skøn aften pĂĄ Kolding amfiscene i 2020. 

Prøveperiode:

Vi forventer at prøveforløbet vil starte op omkring 1. april med 2 til 3 ugentlige øvedage.
Der vil være øvedage både i hverdage og i weekender.
Sommerferie afholdes i uge 27 og 28.
I ugerne op til premieren 30/7 skal du forvente, at der øves hver dag.

Spilleperiode:

Premieren ligger torsdag 30. juli 2020 og sidste forestilling er lørdag 15. August.
I Spilleperioden er der aftenforestillinger tirsdag til fredag og 2 forestillinger om lørdagen.
Der spilles således ikke søndag og mandag.

Der er mødepligt både under prøver og selvfølgelig til alle forestillinger.

Audition:

Audition bliver afholdt lørdag d. 23. november og søndag d. 24. november 2019 fra klokken 9 begge dage pĂĄ Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 Kolding.

Du skal bruge denne indgang nĂĄr du skal til audition!

Vi søger mandlige og kvindelige deltagere fra omkring 15 år og op efter.
Vi er stadig i gang med at finpudse hvordan audition kommer til at foregĂĄ, men sĂĄ snart det er endeligt fastlagt, vil vi informere om det her og direkte pĂĄ mail til de tilmeldte.

Som udgangpunkt vil audition indeholde elementer indenfor dans og sang med mere.

Til stede til audition vil være:

Kapelmester Michael Kristensen Instruktør Allan Glue Koreograf Rikke Lillevang
Vocal Coach Sørine Bager Instruktør Assistent Hjalde Groth HolmRepræsentant for Teatret


Det kreative hold

Instruktøren Allan Glue.

Allan Glue – Instruktør

Det er første gang at Allan er på Dronning Dorothea Teatret, men han er en erfaren herre i branchen og har instrueret de sidste 12 år på de fynske musicalscener.
Allan har blandt andet instrueret Sister Act, Footloose, Jekyll and Hyde, Spamalot og Hair, som han vandt hovedprisen for i 2018, ”Bedste forestilling” ved Musical Awards.
Allan har ud over at instruere ogsĂĄ stiftet Musical Awards og sidder i dag som formand for bestyrelsen og er med til at producere selve showet.

Som instruktør arbejder Allan meget med den enkelte og dennes karakter, men det at få hele forestillingen til at hænge sammen og sikre sig at alle er på, så hele scenen lever er i særdeleshed det, som er vigtigt for Allan. Dette er blandt andet noget af det, som er blevet fremhævet flere gange i anmeldelser af forestillinger, Allan har instrueret.
Allan er en seriøs herre, som gĂĄr 100 % op i at levere det bedste produkt som alle kan være stolte af, men det er ogsĂĄ vigtig for ham at det skal være sjovt at lave.

Allan udtaler ”For mig er det vigtig, at alle yder deres bedste og vi kommer helt ud over kanten med en tjekket og professionel produktion. Dette opnås kun, hvis vi har det sjovt mens vi gør det. Det er for mig et af de vigtigste elementer i en produktion at stemningen er god, for det er noget som smitter af på publikum, men også i spillernes præstation”.

Når Allan sætter sig i instruktørstolen, har han disse forventninger til det: ”Jeg er utrolig spændt og ikke mindst stolt over at skulle instruere på Dronning Dorothea Teatret. Men mest af alt ser jeg frem til at møde en masse dygtige mennesker som er klar til at fyre den af og få en sommer sammen med mig, de sent vil glemme.
Så håber jeg selvfølgelig, at der kommer en masse til vores optagelsesprøve, som er klar på at vise hvad de kan og ikke mindst det at skulle løfte Flashdance på amatørscene for første gang i Danmark.

Vocal coach Sørine Bager

Sørine Bager – Vocal Coach

Sørine er 38 år og arbejder til dagligt som sang- og musiklærer. Hun er uddannet sanger fra det jyske musikkonservatorium i Århus og har fungeret som solist i flere forskellige bands lige siden.

Sørine er med i det anerkendte a capella-kor Vocal Line, som har optrĂĄdt over hele verden, har været kor for Rolling Stones pĂĄ Orange Scene og som i august vandt Eurovision for kor 2019.  

Som vocal coach lægger Sørine vægt på tryghed, klang og lækre detaljer både hos solister og i koret.

Hun har selv stĂĄet pĂĄ musicalscenen for ĂĄr tilbage, men har siden 2015 fungeret som vocal coach pĂĄ de fleste af Dronning Dorotheas forestillinger.

”Jeg glæder mig som et lille barn til at skulle løfte Flashdance helt op under skyerne. Jeg ELSKER de gode gamle 80’er musicals og jeg ELSKER at bruge mine somre på amfiscenen – det kan kun blive en kæmpe fest!”

Kapelmester Michael Kristensen

Michael Kristensen – Kapelmester

En erfaren herre indenfor musicalgenren bĂĄde som sanger, musiker, vocalcoach, instruktør og producent. 
Michael er uddannet musicalperformer fra DDSKS – Musicalakademiet i Fredericia, og certificeret Sanger/Sanglærer fra Complete Vocal Institute i København. 
Han har medvirket i flere af Fredericia Teaters store forestillinger og er kapelmester på Musical Awards for 4. år i træk, når showet løber af stablen d. 28. december 2019 på Odense Teater Store Scene.

Det er anden gang Michael medvirker på en Dorothea-produktion. Han var nemlig én af idé-udviklerne på Jubilæumsshowet i slotsgården på Kolding hus i 2018, som han også var Vocal Coach på.

“Dronning Dorothea Teatret tog utroligt godt imod mig sidst, og jeg synes vi havde en dejlig sommer pĂĄ Koldinghus, sĂĄ jeg er henrykt over at fĂĄ chancen for nu at stĂĄ i spidsen for orkestret pĂĄ “Flashdance”. 

For os, fra slut-70’erne, er det et super fedt og smĂĄ-nostalgisk tilbageblik, og jeg kan godt pĂĄ hele orkestrets vegne love, at vi kommer til at give den hele armen for at levere de klassiske hits med den klassiske lyd af 80’er-pop. Glæd jer!”

Koreograf Rikke Lillevang

Rikke Lillevang – Koreograf

Rikke er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2017.
Under uddannelsen medvirkede hun i Fredericia Teaters opsætning af ”Shubidua – the Musical” samt Det Ny Teaters opsætning af ”Anything Goes”.
Efter endt uddannelse har Rikke medvirket i konceptprojektet ”24 Timer Musicals” på Bremen Teater og Fredericia Teater, optrådt som solist i teaterkoncerten ”Time Of My Life” v. Musicaldanmark og været del af ensemblet og orkestret på Folketeatrets opsætning af ”Mød mig på Cassiopeia”.
I foråret 2020 kan hun opleves i Fredericia Teaters “Shubidua The Musical 2.0”.
Rikke koreograferede Fjordagerscenens 50-års jubilæumsforestilling, “Spamalot”, og har desuden undervist på diverse musicalcamps og danseskoler

“Jeg er enormt glad for at få lov til at være med på holdet på Dronning Dorotheas opsætning af Flashdance. Det er stærke folk at få lov at samarbejde med, og jeg er sikker på vi får rigtig mange spændende og dejlige timer sammen. Mest af alt ser jeg frem til at møde en masse skønne performere!
Jeg glæder mig så meget til, vi skal danse en masse, have godt med sved på panden og ikke mindst have det hamrende hyggeligt og sjovt!! Jeg er sikker på det bliver en festlig sommer!”

Vi glæder os alle til at se dig til audition