fbpx Skip to content

Audition på efterårsferiens forestilling “FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY”

Folk&Røvere - SOME Audution 2
Kort om forestillingen

I efterårsferien 2024 kommer den velkendte trio af røvere på besøg, på vores hyggelige teater.

Folk og røvere i Kardemomme By handler om de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, der bor lige udenfor den fredelige Kardemomme By.

Om natten sniger Kasper, Jesper og Jonathan sig ind til byen for at stjæle, hvilket sjældent går som planlagt.
En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel.
Da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for borgerne i byen, at de er mere end røvere.

Rollelisten
 • Politimester Bastian (108 replikker, 1 sang)
  • er det runde og gode overskudsmenneske, som med respekteret venlighed prøver at få alt til at gå på bedste måde. Han vil helst tro det bedste om alt og alle. Hans godtroenhed er hans styrke, og han må IKKE gøres til en enfoldig person.
 • Fru Bastian (6 replikker, 1 sang)
  • Politimester Bastians kone. Hun er en varm, blød, kærlig og moderlig figur som passer godt på de tre røvere - vasker dem og giver dem mad.
 • Gamle Tobias (45 replikker, 2 sange)
  • i tårnet er den klogeste i byen, rolig og venlig som lidt af Vorherre selv. Han har langt skæg og finder altid en udvej i vanskelige situationer. Han bor oppe i det høje tårn, hvor han med sin kikkert ser langt ud i verden og passer på vejret i Kardemomme.
 • Frøken Sofie (69 replikker, 3 sange)
  • er saltet i byen, et over-ordensmenneske, streng, kort og fyndig og frygtet, galsindet, men ikke gal, farlig men ikke usympatisk. Hun ønsker ro og orden i byen - på mere autoritær måde end politimesteren.
 • Lille Kamomilla (15 replikker, 1 sang)
  • er mere almindelig, godhjertet, men ængstelig ved farer.
 • Tommy (35 replikker)
  • er drenget og kløgtig.
 • Barber Sørensen (20 replikker, 2 sange)
  • er den glade sanger, formand i Kardemomme Byorkester, har altid sin klarinet med sig, synger og danser og leder alsang.
 • Slagteren (32 replikker, 1 sang)
  •  Hans humør skifter som sol og regn, alvorlig og bekymret, når problemerne melder sig, men barnlig glad med på alt, som er sjovt.
 • Bageren (27 replikker, 1 sang)
  • er mere almindelig, godhjertet, men ængstelig ved farer.
 • Røverne
  • Kasper - (den ældste) (139 replikker, 6 sange)
  • Jesper - (den pæneste) (107 replikker, 6 sange)
  • Jonathan - (den madglade) (115 replikker, 6 sange)
  • er som større børn med mange af børnenes egenskaber. Den ældste - Kasper - er streng og højrøstet, Jesper er den pæneste, og Jonathan rund, troskyldig og underfundig - og den, som er udset til at blive tilskuernes yndling. Røverne må spilles med en god del salt og peber og humør. De trættes og bliver gale på hinanden, men er hurtige til begejstring og højrøstet glæde ved udsigten til lykkelige hændelser. Snavsede og sjuskede, med charme bag skidtet.

Der er mødepligt både under alle prøver og selvfølgelig alle forestillinger.

Deltagelse i forestillingen på Dronning Dorothea Teatret kræver medlemskab af foreningen. 
Information omkring medlemsskab og kontigent vil blive givet til læseprøven.

Prøveperiode

Prøveforløbet starter med læseprøve mandag den 29. april fra 18:30 til 22.

Herefter er der prøver typisk 1 - 3 gange om ugen i hverdage og i enkelte weekender.

Fra lørdag den 28. septmeber og frem til og med Premieren 11. oktober er der i udgangspunkte prøve alle dage - hverdage som lørdage og søndage.

Alle prøver foregår i udgangspunktet i Kolding enten på Teatret i Zahnsgade eller i Nicolai komplekset.

Du kan via dette link hente en foreløbigt UDKAST til prøveplanen - denne skal forventes at ville ændre sig!

Spilleperiode

Forestillingen spiller hver dag i Efterårsferien med premiere den 11. oktober kl 19:30 og sidste forestilling den 20. oktober kl 11. - herefter er der fælles oprydning

Der spilles 2 forestillinger hver dag i perioden fra den 12. til den 19. kl. 11:00 og kl. 15:30

Forestillingerne spilles på vores Teater i Zahnsgade i Kolding

Audition

Audition bliver afholdt Søndag d. 21. april 2024.

Adresse: Bygning 5 i Nicolai-komplekset, Skolegade 2D, 6000 Kolding

Audition består af 2 dele.
Vi starter med en fælles velkomst for alle kl 11. og herefter en fælles bevægelsesworkshop for alle tilmeldte kl 11:10 til 12:10.

Så ALLE skal deltage fra KL 10:45 TIL CA. 12:10
Herefter gennemføres solo auditions. Under tilmeldingen vil du kunne komme med ønsker til hvilket auditiontider som passer dig bedst. Vi kan dog desværre ikke garantere at vi kan opfylde dine ønsker
BEMÆRK! alt efter antallet af tilmeldte til audition kan vi vælge at dele dagen i 2 så vi laver en velkomst og bevægelsesworkshop senere på dagen så oventående tider er kun vejledende i dette tilfælde vil du blive tildelt til enten den ene eller den anden Worshop.

Bevægelsesworkshop:
Der vil blive lavet forskellige øvelser med alle deltagere samlet, hvor vi ser på hvordan folk arbejder i rummet og hvad man byder ind med samt hvor meget man tør gå med instruktionerne man får.
Der vil under bevægelsesworkshoppen være 5-10min hvor der er ’åbent floor’ hvor man kan vise sine specialskills, hvis man fx kan slå vejrmøller, gå i bro, breakdance eller andre finurlige ting - så vil vi mægtig gerne se dem!

Soloaudition:
Selve din soloaudition varer 10 minutter, hvor du vil komme frem foran juryen og skal fremføre en af de tre sange herunder samt en valgfri tekst.
Hvis du har overskud og det kører for dig, så skal du være velkommen til at forberede 2 af de udvalgte sange.
Du vil som udgangspunkt synge det valgte nummer til et backingtrack, men der vil også være mulighed for, at blive akkompagneret af kapelmesteren.
De tre sange er:

 1. Røvervisen
 2. Tante Sofies vrede vise
 3. Barbermester visen

Efter tilmelding til audition vil du modtage bekræftelsesmail og den vil indeholder links til et online share hvor du kan downloade musikken og lytte til backtrack version af numrene.

Den valgfri tekst må meget gerne være en lille historie / digt  - gerne et digt at Halfdan Rasmussen
Teksten skal opføres med indlevelse udenad og ikke oplæses.

Vi vil gerne se hvem du er, og hvad du kan og hvordan du fortæller historier og udtrykker dig.

Omtrent en uge før audition vil du modtage din soloaudition tid på mail

Det er dit eget ansvar, at du kommer velforberedt.

 

Til stede til audition vil være:
Instruktør - Michael Skytte Nielsen | Instruktør Assistent - Lene Farre | Kapelmester - Sebastian Jepsen | Koreograf - Christina Lorentzen | Repræsentant for Teatres bestyrelse

Vil du være med foran/bag/over/under scenen?

Er det med at stå på scenen ikke lige din ting – og kunne du stadig godt tænke dig at hjælpe til med f.eks. lys og lyd, scenografi, systue, regi, bar eller en af de andre grupper der er med til at skabe en forestilling så meld dig som frivillig i foreningen HERvælg frivillig som tilmeldingstype

Vi glæder os til at se dig til audition

Mød Instruktør Michael Skytte Nielsen
Mit navn er Michael Skytte, jeg er 33 år og bor i Fredericia.
Jeg glæder mig til igen at kunne sætte mine kreative ben på Dorothea Teatret, hvor jeg selv startede min karriere på scenen. At komme tilbage til Dorothea Teatret betyder utrolig meget for mig, da jeg har et kæmpe hjerte for Teatret og folkene her på stedet.
Jeg ser det som min fornemmeste opgave -og fokus som instruktør at skabe et godt, kreativt og sjovt prøverum for folk både på, foran- og bagved scenen.
For hvis ikke vi har et sådanne rum, hvordan skal vi så kunne udvikle os og give materialet ben at gå på?
Jeg arbejder ud fra billeder og film som ruller inde i mit hoved, der ofte fortæller mig om vi er på rette vej -eller ej 😉
Jeg elsker at tænke ud af boksen, tænke stort, tænke kreativt og fjollet. Samtidig er det også vigtigt for mig at tingene, forestillingen, og situationerne stadig giver mening for os -og ikke mindst publikum. Jeg er uddannet frisør, har sidenhen dygtiggjort mig som parykmager og arbejdet professionelt med scenekunst siden 2012 -Nu er jeg producent, instruktør, idéudvikler og designer i eget firma, hvor vi laver Cabareter og herudover er jeg een af Danmarks bedste Dragqueens.
Jeg glæder mig ustyrligt til at skulle i gang med den skøre, kendte og hjertevarme historie om de 3 ‘uduelige’ røvere, Kasper, Jesper og Jonathan som vi alle kender.
Jeg håber at kunne give forestillingen et kreativt pift, og med en masse skønne skuespillere give børnene og familierne en helt fantastisk og sjov oplevelse i efterårsferien.
Jeg håber at vi ses til en fabelagtig - og sjov audition!